Saturday, August 5, 2017

Homestay Pak Ngah, Pulau Melaka, Melaka Raya/ Banda Hilir

Homestay Pak Ngah
Unit Pangsapuri Pulau Melaka di tingkat paling bawah berlokasi di Pangsapuri Pulau Melaka, Pulau Melaka, Melaka Raya/Banda Hilir, Melaka.
RM 150 semalam. 
Kenapa harus pilih Homestay Pak Ngah?
Taman permainan

taman permainan

Bersebelahan dengan pangsapuri Pulau Melaka


berada dalam kawasan Pulau buatan, Pulau Melaka. Pulau Melaka akan menjadi pusat komersial dan membeli belah. Bersebelahan dengan Masjid Selat Melaka dan bersebelahan dengan laut selat Melaka.
3 bilik tidur. Bilik Tidur Utama dan berpenghawa dingin

Bilik Tidur Utama
Bilik Tidur Kedua dan berpenghawa dingin

Bilik tidur ketiga

Toto tidak disediakan

2 Bilik Air


Bilik air di dapur


Bilik Air di  bilik utama

Astro Njoi. 
Satu set meja makan,
Sofa di ruang tamu, 
Peti sejuk. 
Seterika disediakanBilik pertama dan kedua disediakan penghawa dingin. Kami sediakan heater, pinggan mangkuk, dan peralatan serta perkakasan dapur. Seterika disediakan. Kami tak sediakan cooker rice. Ada juga tanan permainan di belakang unit Homestay Pak ngah

3-5 minit ke pusat banda Hilir dan pusat membeli belah dan kawasan bersejarah. Bagi yang suka membeli belah ada Mahkota Parade dan dataran Pahlawan. Malahan tempat ebrsejarah pun di sekitar Banda Hilir. Malahan 2 minit ke pusat membeli belah yang baru di buka. Di Banda Hilir dan Melaka raya tiada masalah kedai makan minum. 


5-10 minit ke Pantai Klebang. Sepanjanh jalan ke Klebang ada restoran makanan segera iaitu Starbuck dan Mc Donald


5-8 minit ke Kuih Keria Limbongan

5-8 minit ke Mi Goreng Hassan di Tengkera

Lagi satu yang best di belakang Pangsapuri Pulau Melaka ada jalan menuju ke pantai. Di situ ramai yang memancing ikan. Saya pernah ke situ. Memang cantik.

Berminat boleh hubungi saya IdaHidayah Mohd Rasid aka Ida Hidayah Rasid di talian 0193914673 ataupun Tn Hj Mohd Rasid 0196696456 atau telefon rumah 062632606. Jika saya tidak menjawab panggilan boleh tinggalkan mesej di WhatsApp

The SwimmerFilem Thailand yang diterbitkan pada tahun 2014. Filem ni tak seram sangat sangat. Tiada babak yang mengejutkan cuma persoalannya terjawab di minit-minit akhir filem ini. Awal filem  hingga pertengahan kita dah boleh agak siapa yang timbulkan konflik. Filem ini juga banyak mengimbas kembali hubungan Perth dan Ice.

Filem ini mengisahkan dua perenang berbakat iaitu Tan dan perth yang merupakan dua sahabat baik tapi misih dalam acara renang untuk bersaing menjadi juara. Pada masa yang sama, Perth menaruh hati kepada Ice, kekasih Tan. kesibukan Tan menyebabkan perth mengambil peluang mendekati Ice yang ingin belajar berenang.

Ice bunuh diri. Tan merasa kecewa dan beritahu Perth Ice hamil sebelum bunuh diri. Tan ingin tahu siapakah lelaki yang menghamilkan Ice. Perth pula sentiasa mencari jalan agar Tan tidak berjaya tahu siapakah lelaki tersebut.

Saya tak suka pengakhiran filem ini sebab rasa tak adil. Tan lelaki yang setia menerima Ice yang hamil manakala Perth hanya takut mengambil risko dan menyelamatkan dirinya saja.